24 Temmuz 2008 Perşembe

Yemek Yedirmek Bir Sanattır

Bugünlerde gerçekten Duru'ya yemek yedirmek benim için yapması çok zor bir sanat dalına dönüşmeye başladı. Çok emek isteyen, sırıksıklam terleten ama sonunda güzel bir şey ortaya konan bir sanat sanki. Çok sevdiği meyveyi bile rededer oldu. Canım kızım sana ne oldu. Bugün kızıma şöyle besleyici bir çorba hazırlayayım dedim. Mağlum kaç gündür doğru düzgün bir şey yemiyordu. Üstelik artık bir mama sandalyesi vardı ve bizimle birlikte yemek masasında olabilecekti. Ama nerdeeee.... Yaklaşık bir saat süren yemek yedirme maceramızın sonunda kasenin sadece yarısını yiyebildi. O da binbir oyun ve reklamlarla. Doktoru diş çıkarmanın buna sebep olamayacağını söyledi. Kendisi idrar yolu iltihabından şüphelendi ve test yapılmasını istedi. Fakat bizim cadı buna da izin vermedi. Huysuzluğu geçince yine deneyeceğiz.Umarım bir şeyi yoktur. Sadece arsızlık yapıyordur. Bazen karar vermek ne kadar da zormuş. Gözyaşlarına teslim olup kucağa almak mı yoksa büyüklerin dediği gibi çok kucağa almayın alışmasın lafı mı? Ben her seferinde teslim oluyorum. Hele ağlarken gözlerimin içine bakarak anne beni kucağına al demiyor mu, işte o an teslim bayrağını çektiğim an. Ama yine de elimden geldiği kadar babasının hayır dediği şeylerde evet dememeye çalışıyorum. Duru'yu sert ve katı kurallarla büyütmek istemiyorum ama bir yandan da ya çok şımarırsa diyorum. Ne olacak bakalım merakla bekliyorum. Duru mutlu ve huzurlu olsun bana yeter.


Canım arkadaşım Yosunbuka Duru'nun yemekleri diye bir bölüm yapmamı önerdi. Aslında fena fikir değildi hani. Ama dediğim gibi bu aralar Duru'ya yemek yedirmek beni çok yoruyor ve daha sonra yemekle ilgili bir şeyle uğraşmak istemiyorum. Ancak en kısa zamanda böyle bir bölüm yapacağım. İlk adım olarak bugün yaptığım çorbanın tarifini vereyim. Yalnız hemen belirtelim ki Duru 7,5 aylık ve çorbada ona göre hazırlandı. Bebeğinizin ayına göre neleri yiyebileceği konusunda doktorunuza danışmalısınız.


Sütlü Sebze Çorbası
1 küçük boy patates
1 küçük boy kabak
bir kaç dal maydanoz
iki dal ıspanak
su
iki ölçek aptamil 2 ( Duru2nun kilo kaybı olduğu için dönüşümlü olarak çorbalarına ekliyorum)
bir çay kaşığı zeytinyağı
Patatesi küp, kabağı da halka şeklinde doğrayın, maydanoz ve ıspanak ile birlikte yaklaşık 20 dakika haşlayın. Tel süzgeçten geçirin. Pişdikten sonra içine zeytinyağı ilave edin.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

canımmm durunun tatlı annesi hoşgeldiniz..likörlerle ilgilenen birilerini görünce sevindim..insan içmese de rengine hayranlığını dile getirir dimi.pek kimse yazmadı hatta dalga geçer gibi bi kaç yorum geldi.verdim cevabını ben de..kendi kendimeyim sanıyordum..değilmişim..likörlerinizi merakla bekliyorum..
bu dönem sıkıntılı olabilir yemek konusunda ama yine de insanın içi elvermese de çocukların zorlanmaması gerekiyormuş aslında onlar ihtiyaçları kadarını alıyorlarmış.bize hiç yemiyor gibi görünse de.umarım bu dönem çabuk geçer..sevdiği muhallebi tarzı şeyler de var mı acaba durunun.sebze yedirmek zor olabiliyor çocuklara..(sadece muhallebi tarzı tatlı şeylerle de beslenmez biliyorum.)kararsız kaldım.ben de paniklerdim bu durumda.ne desem boş..durunun çorbası çok güzel olmuş.acaba içine 2 kaşık kadar krema koysak daha kolay yer mi?(sadece bi öneri:)masada beraberce yiyebiliyor olmanıza sevindim(ah bir de yese duru güzelce)çcukların en güçlü silahı ağlamak..fethedemedikleri kalp yok değil mi:)büyükler ne kadar kucağa almayın öle dese de,bz kızdığımızda çocuklarımıza hemen ilk arka çıkıp kucaklarına alanlar da onlar ama.değil mi?durunun yemekleri çok güzel bi bölüm.bi çok anneye de faydalı olabileceğine eminim.hem dipnotlar da eklemişsin ya canım çok yararlı olur.elinden geldiğince bahset istersen yemeklerden.bir de duru da bilmek isteyecektir eminim küçükken neler yediğini.ben sık sık sorarım anneme:)
ada videolarını bekliyorum merakla..durunun yemekleri derken illa byle özel yemekler olması gerekmiyor.yediği(şu an pek yemese bile:( herşeyi paylaşabilirsiniz..
yorum sayfasını iyice de işgal ettim sanırım:)görüşmek üzere duruyu çok çok öpüyorummm

Mon Petit Chou dedi ki...

Biraz önce ablama senin sayfanın adresini mail olarak atıyordum ki yorumunu gördüm çok utlu oldum. Ablama likörlerinden bahsetmiştim o da bir hevesle denemek istedi. Umarım bizimkiler de seninkiler kadar güzel olur. Bütün yorum sayfasını senin için boşaltırım yeter ki bol bol yaz olur mu?

Gül dedi ki...

:D Biz de ayni mama sandalyesinin baska desenlisini aldik cok yakin zamanda. kutusunun icinde acilacagi gunu bekliyor. bizimle birlikte ayni masada oturacagi gunu sabirsizlikla bekliyoruz. sanirim ayni seviyede oturmadigimiz icin Duruyla (o yerede ana kucaginda oturuyor biz yemek yerken) o kadar kizgin bir suratla bize bakiyor ki.. o kadar ki rahatsiz hissediyoruz yemek yerken.
simdi boyle soyluyorum ama her yeni seyde oldugu gibi zorluklar da beraberinde geliyor ayni su anda sizin yasadiginiz gibi. yemek kousunda okuduklarimdan aklimda kalan begenmedigi bir sey olabilir corbanin icinde. o yuzden diyorlar ki, tek cesit uzerinden gidin. boylce hem neyi sevip sevmedigini anlamis olursunuz hem de alerji yapip yapmadigini. begenmediginde de hemen baska ogunde yeni bir sebze ile tanistirin. sevmedigi sebzeyi de 1 ay sonra tekrar deneyin. damak tadi da ancak gelisirmis cocuklarda. o yuzden moralini hic bozma. yeni bir alternatif daha koy listeye. bu arada seker ve tuzla ne kadar gec tanisirsa o kadar iyiymis. sekerli gidalar da buna dahil, mesela havuc.. benim simdilik bildiklerim bundan ibaret. sen yasayarak cok daha iyi goruyor ve ogreniyorsundur. kolay gelsin. sevgiler..

Mon Petit Chou dedi ki...

biz de Duru'ya önce tek çeşit sebze çorbası ile başladık sonra ilaveler yaptık. şimdiye kadar domates dışında hoşlanmadığı bir şey olmamıştı. fakat bu iştahsızlık yüzünden en sevdiği yemekleri bile redediyor, sadece emmek istiyor. Allah'tan süt var da biraz idare ediyoruz.

Adsız dedi ki...

canımmm çok mutlu oldum durunun yiyor olmasını.süper ya..:)kek çok güzel oldu yumuşacık.hatta üstü pasparlak bi kek oluyor.yapımı çok kolay eminim süpper yapacaksın.yalnız ölçü küçük boy kare borcama göre öyle düşün.2 ölçü denersen de borcamın baton kalıpları varya onlara denk gelir.kalıbın nasılsa bunlara göre bi ölçü belirleyebilirsin..kekin üstüne çikolatalı sos da yakışır.hatta içine iri kırılmış ceviz ekleyerek brownie gibide yapılabilir.diş buğdayı ile ilgili umarım kaynak bulabilmişsindir..diş buğdayı tatlısının yapılması imiş bi de etrafına normal çay daveti gibi şeyler hazırlanıyormuş..durunun hangi nesneyi seçceğini merakla bekliyorum:)bakalım ilerde ne olcak:)çok çok selamlar..iyi akşamlar..bişey daha bloguma bm.yardım sitesinin kodunu yapıştırdım.blogunda yayınlamak istersen gönderebilirim canım..aç çocuklara yardım için..sadece tıklanacak bi site..istersen tabi ki..